Menü Bezárás

Permetezőgép vezérlés

Teljes vezérlés esetén a permetezőgépen az automatikus szakaszolás mellett a újabb funkciók is elérhetővé válnak:

  • Kijuttatandó anyag helyének és mennyiségének szabályozása: dózisvezérlés.
  • Elsodródás elleni védelem, cseppméret monitorozás és finomhangolás.
  • Nyomás vagy átfolyás alapú szabályozás.
  • Újratervezett kezelőfelület az egyszerűbb beállításokért.
  • ISOBUS kompatibilitás: virtuális terminálként, feladatvezérlőként vagy utólagos telepítéssel.

A cseppméret nyomon követése nyomáscsökkentéssel

Az egyre inkább ellenálló gyomok miatt egyre fontosabb, hogy helyesen alkalmazzuk a növényvédő szereket a kémiai hatékonyság maximalizálására. A cseppméret ellenőrzése segít a gyártó által megadott, elvárt növényi fedettség biztosításában. Ha egy kontakt herbicidet használunk, kisebb mennyiségű cseppméret és nagy térfogatú hordozó szükséges hektáronként a hatékonyság eléréséhez. Ennek elmulasztása esetén eredménytelenné válhat a kijuttatás, mellyel így nőhet a többletköltség vagy szankciókra számíthat. A DirectCommand nyomáscsökkentő funkciója biztosítja a megfelelő fedettséget alacsony dózisú esetekben is.  Amikor a gépkezelő a tábla szélén lelassít, akkor a szakaszok többsége lekapcsolásra kerül. Ilyenkor előfordulhat, hogy a gyomirtás nem megfelelő, mert az áramlásmérő hibás sebességet észlel.

Nyomáscsökkentéssel a rendszer automatikusan észleli, és számolja a kívánt dózist, és biztosítja a megfelelő fedettséget. Minimum és maximum  nyomás értéket adhat meg. A maximum érték megadásával megakadályozhatja a szelepek és tömlők sérülését. A minimum érték helyes megadásával a szóráskép a szakaszolószelep megnyitását követően azonnal megfelelő.

Indítási varászló teszi könnyűvé a kezelést, mely nem egy irodai környezetben lett megálmodva, hanem közvetlen a gazdák igényei alapján lett kialakítva. A felhasználói felülete könnyen kezelhető, varázslóalapú módszereket kínál az áramlás-, nyomás- és talajsebesség-érzékelők kalibrálásához, amelyek kritikus fontosságúak a pontos rendszer-teljesítmény szempontjából. A beállítások könnyen kezelhetősége, logikus felépítése megkönnyíti az elindulást. Ag Leader kezelőfelületet használva, csökkentheti a gépkezelőkön lévő stresszt, amit a túlbonyolított, nem felhasználóbarát monitorok okoznak.

ISOBUS kompatibilitás

  1. opció: Univerzális terminálként használja a kezelőfelületeket, mely esetben csak látja az adatokat, de automatikus (pl. GPS alapú) beavatkozásokat nem tud elvégezni.
  2. opció: Feladatvezérlőként használja a kijelzőt, így nemcsak látja, hanem az InCommand kezelőfelületről bele is avatkozik (GPS alapon is!) az elvégezendő kijuttatásba.
  3. opció: Még nem ISOBUS-os a munkagépe, de nem kíván újat venni, akkor az Ag Leader ISOBUS átalakító készletével kompatibilissé válhat munkagépe.
Gyártó: Ag Leader
Kezelőfelület: InCommand 1200 vagy InCommand 800